Marine Vaardag

Marinevaardagen

Vaar mee op het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland

21 en 25 september 2015

Defensie laat Rotterdamse studenten, scholieren en werkzoekende jongeren meevaren op een marineschip om te ervaren wat werken bij de Marine inhoudt. Tijdens de eerste vaardag in mei voeren zo’n 140 deelnemers mee. Op 21 en 25 september is er opnieuw plek voor 160 deelnemers. Tijdens de reis krijg je informatie over het werken aan boord en het leven op zee.

De vaardagen omlijsten het TechBase evenement op het RDM-terrein op woensdag 23 en donderdag 24 september. Reserveer de data alvast in de agenda, aanmelden kan vanaf half augustus, nader bericht hierover volgt.

Vaartocht 1

Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland vertrekt op maandag 21 september vanuit Den Helder en zal na een vaartocht van acht uur aanmeren bij het RDM-terrein. Vroeg op deze morgen worden de aangemelde jongeren (in totaal maximaal 80) gratis vanuit Rotterdam per bus vervoerd naar de haven van Den Helder. De opstapplaats is voor jongeren van Zuid het Zuidplein en voor jongeren van Noord het Centraal Station. Ook jonge werkzoekenden met een passend/aansluitend profiel zijn van harte

welkom om deel te nemen aan Vaartocht 1.

Vaartocht 2

Speciaal voor maximaal 80 18-plussers (vanaf Havo-niveau en niet zijnde jonge werkzoekenden) is er op vrijdag 25 september een vaartocht die op deze morgen start op de aanlegsteiger van het RDM-terrein (bereikbaar met de Aqualiner) en -eveneens na een tocht op zee van 8 uur- eindigt in de haven van Den Helder. De Marine zorgt voor vervoer van de haven naar het station in Den Helder. Deze deelnemers reizen op eigen gelegenheid vanuit Den Helder weer terug.

TechBase

Ben je geïnteresseerd in de Landmacht, de Luchtmacht en de krijgsmacht in het algemeen, bezoek dan de TechBase. Voor woensdag 23 september zijn hiervoor nog kaarten verkrijgbaar (www.werkenbijdefensie.nl). Ben je specifiek geïnteresseerd in werken bij de Marine, dan bieden de Marine vaardagen een uitgelezen kans om uitgebreid kennis te maken met de diverse opleidings- en beroepsperspectieven van dit krijgsmachtonderdeel.

Namens Defensie, het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en de gemeente Rotterdam,

Rob Horvath, Projectleider Toeleiding Defensie, T: 06 126 455 18, E: r.horvath@rotterdam.nl

Leave a Comment