Vacature Expediteur / Operations Coordinator

Shypple zoekt ‘Next-Gen’ Expediteurs welke de toon willen zetten in ‘digital forwarding’

Shypple zorgt in de conservatieve logistieke sector voor een revolutie door logistiek eenvoudig te maken. Wij bieden bedrijven een moderne en eenvoudig bruikbare webapplicatie dat real-time zichtbaarheid biedt in elk aspect van de supply chain. Vanuit onze web app kunnen logistieke teams rechtstreeks zendingen voor lucht-, rail- en zeevracht doorzoeken, vergelijken, boeken en volgen. Als ‘digital forwarder’ bieden wij bedrijven een sprong in efficiëntie welke ongekend is binnen de sector. Shypple minimaliseert de traditionele foutmarges en bespaart directe én indirecte kosten binnen het gehele proces.

En dit is niet onopgemerkt gebleven. De (internationale) pers is steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop wij de logistieke sector transformeren (zie bijvoorbeeld Supply Chain Magazine, De Binnenvaartkrant en Payoneer). Onze sterke groei wordt ook onderkend met diverse nominaties waaronder EU-Startups – Dutch Startups to Watch in 2019 en meest recentelijk zijn wij verkozen tot Sprout – Startup van het jaar.

Jouw rol

Als expediteur, wij noemen dit Operations Coordinator, werk je in het hart van de activiteiten van Shypple. Je accepteert en verwerkt logistieke aanvragen binnen het Shypple platform en je draagt vervolgens zorg voor een optimale uitvoering. Alle handelingen en communicatie vinden gecentraliseerd plaats binnen en vanuit ons unieke platform. Samen met je team voorzie je de klanten van een hoogwaardige ervaring en een uitstekende service. Je borgt dat alle afspraken worden nagekomen, je monitort de voortgang en je lost eventuele problemen snel en doortastend op.

Je resultaatgebieden zijn:

  • Verwerken en verzorgen van LCL, FCL en Air/Road verzending van boeking tot facturering.
  • Creëren en onderhouden van een uitstekende relatie met de klanten – in samenwerking met sales.
  • Bewaken, verwerken en archiveren van alle documentatie

Naast de dagelijkse operatie ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van ons digitale platform. Je identificeert en escaleert inefficiënties en knelpunten, waarbij je samenwerkt met de developers om te komen tot slimme en waardevolle  aanpassingen en toevoegingen (features). Je bent onderdeel van een oneindige verbetercyclus die uniek is in de branche.

  • Je hebt enkele jaren ervaring als freight forwarder / expediteur / import-export coördinator / logistiek medewerker.
  • Je bent bekend met financiële basisactiviteiten zoals het toepassen van btw-regels en kredietvoorwaarden.
  • Je beschikt over zeer goede communicatievaardigheden.
  • Je vindt het leuk om goede relaties op te bouwen en te onderhouden met leveranciers en klanten en je bent hier dan ook goed in.
  • Je hebt affiniteit met én gevoel voor de wereld van Tech en IT.
  • Je kunt een brede verscheidenheid van verzend processen opzetten, afstemmen en uitvoeren.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Als persoon ben je professioneel, authentiek, resultaatgedreven en neem je eigenaarschap in alles wat je doet. Je bent zelf-gemotiveerd, je stelt de juiste prioriteiten en je bent proactief. Je bent een echte probleemoplosser met een ‘getting things done’ mentaliteit. Je voert je werk graag uit met minimale (aan)sturing, want we hechten veel waarde aan onze vrijheid en mensgerichte stijl van (samen)werken.

Je voelt je thuis binnen een snelgroeiende, dynamische en lerende startup-omgeving. Het lijkt je een geweldige uitdaging om samen één van de grootste en meest conservatieve industrieën op wereldwijde schaal te transformeren.

Ons aanbod

Shypple biedt jou de kans om samen te groeien en samen een geweldig avontuur te beleven in een rol en werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je komt te werken binnen een verfrissende cultuur en een inspirerend team van jonge hoogvliegers waarbinnen we samen gaan voor buitengewoon succes.

Het groeipotentieel binnen Shypple is groot. Je bevindt je in een vernieuwende organisatie waar vooruitgang wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Je denkt actief mee in de doorontwikkeling van de dienstverlening waarbij je kansen creëert voor zowel de organisatie als voor jezelf.

Daarbij horen uiteraard ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, complete secundaire arbeidsvoorwaarden en interessante extra’s zoals een nieuwe eigen laptop, telefoon en een jaarlijks persoonlijk ontwikkelingsbudget. En dit alles binnen een state-of-the-art werkomgeving in het hart van Rotterdam met een zonnig dakterras en een volwaardige in-house gym met kleedruimtes en douches.

Interesse?

Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol ontvangen wij graag je sollicitatie. Ben je (nog) niet overtuigd, bel dan even met Arjan de Jong op 06 2026 4653 om samen te onderzoeken of solliciteren waardevol is.

Solliciteren doe je door je CV in te dienen en enkele vragen te beantwoorden op ons sollicitatieformulier. Een motivatiebrief is niet nodig. Onze sollicitatieprocedure is net als onze werkwijze: doortastend en doelgericht. Op basis van drie gesprekken met verschillende personen binnen Shypple, een online assessment en een meeloopdag bepalen we samen binnen twee weken of we een echte match zijn.

Hierbij de website waar je je kan aanmelden voor deze vacature: https://shypple.recruitee.com/o/expediteur